top of page

B i o g r a f i a

Entre 1997 i 2013 Edmon Colomer ha estat titular de les orquestres Simfònica de Balears i Simfònica del Vallès a Catalunya, Orquestra Filharmònica de Màlaga a Espanya, Orchestre de Picardie a França, Daejeon Philharmonic a Corea del Sud, i principal director convidat de l’Eastern Music Festival als Estats Units d'Amèrica.

Convençut del component educatiu i social de la música sovint ha vinculat la seva activitat professional a l’educació. Al 1983 va crear la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) i al 2002 el Ministeri de Cultura francès el va nomenar “Chevalier dans l’ordre des palmes académiques”.

Amb les orquestres Jove Orquestra Nacional d’EspanyaSimfònica de Barcelona i Nacional de CatalunyaEnglish Chamber OrchestraLondon SinfoniettaOrchestre de Picardie i els cors Radio France i BBC enregistra per a la ràdio i la televisió d’Europa, d’Amèrica del Nord i del Sud, d’Austràlia, de Corea del Sud i del Japó i també per als segells discogràfics Auvidis-Naïve, Assai, Harmonia Mundi, Calliope, Triton, Naxos, Ensayo, Virgin i Philips.

Atlántida i El amor brujo de Falla, La Peste de Gerhard, Concert per orgue i Sinfonietta de Poulenc i les produccions audiovisuals de Trencanous de Txaikovski/Béjart i El Concierto de Aranjuez amb Paco de Lucía es consideren avui versions de referència en un catàleg que també inclou obres de Beethoven, Schumann, Fauré, Ginastera, Guinjoan, Honegger, Milhaud, Weill, Bernstein, Balada, Nillni i Lavista.

Macbeth, Wozzeck, Don Giovanni, Ariadne auf Naxos, Don Pasquale, Atlàntida, Picasso et la Danse o Cascanueces/Béjart destaquen entre les seves produccions d'òpera i ballet més importants a Europa i els Estats Units d'Amèrica. Al 2014 dirigeix noves produccions de La Cenerentola de Rossini a l'Òpera de Toulon i de Il Prigionero de Dallapiccola i de Suor Angelica de Puccini al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Edmon Colomer
bottom of page